Utile

Ce beneficii trebuie să îți ofere procesatorul de plată cu care colaborezi?

Piața de eCommerce din România este în continuă creștere și dezvoltare, iar acest trend va rămâne ascendent, deoarece din ce în ce mai mulți oameni pun bazele primului lor magazin online.

Deoarece procesatorul de plată este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim despre setarea unui nou magazin online, în acest articol îți vom explica la ce anume trebuie să fii atent atunci când îți alegi provider-ul de plăți online. Da, prețul oferit este important, dar în 2019 deciziile cele mai benefice pentru viitorul afaceri nu mai pot fi bazate doar pe un preț scăzut. Continuă să citești pentru a vedea ce exigențe ar trebui să ai de la procesatorul de plată ales, pentru ca magazinul tău online să fie pe drumul spre succes.

Plugin-uri gratuite și ușor de implementat

Integrarea unui procesator de plată ar trebui să fie posibilă fără a scrie o singură linie de cod. Un procesator de plăți online bun va oferi plugin-uri ușor de implementat (chiar și de către persoanele non-tehnice) pentru cele mai populare platforme de eCommerce. 

Metode de plată din secolul 21

Cele mai populare metode de plată online în România la momentul actual sunt Visa și Mastercard, dar un comerciant axat pe dezvoltarea magazinului online va căuta să fie cu un pas înainte și să asigure deja pe website-ul său metodele de plată ce vor deveni în curând un must-have, precum Google Pay și Apple Pay.

Înregistrare imediată și mediu de test

Procesatorul de plată trebuie să îți asigure și posibilitatea de a crea instant un cont de test și de a testa toate caracteristicile acestuia. Testarea te va ajuta să te asiguri că integrarea funcționează perfect în momentul în care vei trece la tranzacții live și că nu vei pierde potențiali clienți.

Plăți recurente

Ai nevoie de posibilitatea de a pregăti tranzacții recurente prin intermediul API-ului sau utilizând unul dintre plugin-urile oferite de procesatorul de plată. Nu ar trebui să ai nevoie de intermediari sau third parties pentru ceva atât de simplu precum subscription payments.

Pop-up de plată onsite

Pop-up-ul de checkout, adică interfața folosită de client pentru a efectua plata cu cardul trebuie să fie onsite (pe website-ul tău), pentru a crește rata de conversie, astfel încât tu să ai un avantaj imediat față de competitori.  

Tokenizarea cardurilor

Ai nevoie de suport pentru tokenizarea cardurilor, astfel încât să poți salva datele de pe acestea într-un mediu sigur în vederea utilizării ulterioare. Prin utilizarea tokenizării cardurilor în locul salvării efective a datelor acestora, siguranța este sporită.  

Posibilitatea de a accepta plăți în orice valută

Odată cu extinderea afacerii, clienții tăi vor depăși granițele țării. Așadar, vrei ca pe website-ul tău să fie acceptate plăți în cât mai multe monede europene și internaționale.

Suport tehnic

În cazul în care întrebările tale depășesc prețul și beneficiile și ai nevoie de asistență tehnică pentru implementarea noului procesator de plăți online, un provider trebuie să îți ofere și această posibilitate. O discuție de 10 minute direct cu o persoană tehnică sau un developer este de multe ori mai utilă decât două zile de mailuri back and forth cu un simplu agent de customer support.

Link-uri de plată

Crearea unui link de plată trebuie să fie simplă și ușor de efectuat. Link-urile de plată sunt utile mai ales în cazul în care ai nevoie să încasezi o sumă de bani prin simpla trimiterea a unui email și a unei facturi.

Sistem anti-fraudă

Din 14 Septembrie, conform Regulamentului european, s-a impus o serie de schimbări în privința plăților online și a siguranței în mediul virtual. Un procesator de plată care îți asigură 3-D Secure prin pop-up-ul de plată te va ajuta să respecți aceste noi reguli. Prin activarea 3-D Secure, tranzacțiile online cu cardul devin mult mai sigure.

Acest articol a fost redactat în parteneriat cu Paylike, noul procesator de plăți online de pe piața din România. Compania daneză se află în plină extindere în Europa de Est, oferind clienților un serviciu complet și modern, axat pe sporirea conversiilor. Ești interesat de noul procesator de plată? Îi poți contacta chiar acum la hello@paylike.ro, sau te poți înregistra direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *