Angajat in eCommerce

Angajat în eCommerce: O zi la agenția de SEO DWF (VIDEO)

Haideți să cunoașteți echipa din spatele DWF – agentie specializată în campanii de optimizare SEO.

Cine sunt și cum s-au cunoscut fondatorii DWF – Mihai Vinatoru și Sorin Draghici – cum au pornit împreună la drum în anul 2013, care le sunt provocarile de zi cu zi, cum arată sediul în care își desfășoară cei 28 de angajați activitatea, beneficii, ce planuri au (de mărire a echipei, de creștere a business-ului) în acest an și de ce te-ai alătura lor, fiind poate în căutarea unui nou loc de muncă sau a unei colaborări – toate acestea (și multe altele) în noul reportaj Angajat în eCommerce (6). ENJOY! ⬇

SEO devine o direcție din ce în ce mai atragătoare pentru companii, datorită beneficiilor de marketing asigurate pe termen lung. Misiunea DWF este de a susține în mod eficient brandurile din România, în demersul lor de creștere a vizibilității în rezultatele Google.

Echipa eComJobs în vizită la DWF – iulie 2019
Adresa DWF: @Victory Business Center, Str. Invingatorilor, nr. 24, București

Business cu istorie:

 • Într-o cladire nouă de birouri din zona Delea Veche din București – mai exact la Victory Business Center, Str. Invingatorilor, nr. 24, la etajul 1, Sector 3, la 10 minute de stația de metrou Muncii – îi găsim lucrând /învățând, găsind soluții, gândind strategii pe cei din echipa agenției DWF, 27 la număr.
 • Povestea agenției DWF a început în aprilie 2013 la inițiativa lui Mihai Vinatoru și Sorin Draghici, antreprenori în serie. Agenția de SEO e compusă în prezent din 4 departamente: Customer Success, Technical SEO Specialists, Content Writers, New Business, adică departamentul de Marketing și Vânzări, desfășurând peste 130 de campanii active de SEO.
 • Spatiu de birou este unul generos, de 300 de mp și răspunde foarte bine nevoilor lor, este bine compartimentat cu zone open space, dar și birouri închise pentru meeting-uri sau workshop-uri, plus zone de relaxare și fun.
 • Printre clienții agenției s-au numărat Catena, TUI Travel Center, OLX, F64, Ideall, Vivre, Floria și mulți alții. În portofoliul DWF întâlnim peste 120 de brand-uri. Ca cifra de afaceri în 2018 au fost foarte aproape să depășească 1 milion de euro, iar anul acesta se estimează o creștere de 30%, asta exclusiv din servicii de SEO.
 • DWF a aderat de curând și în Blue Alliance – o alianță a celor mai mari agenții de digital din centrul și estul Europei – fiind singura agenție de SEO din România.
 • Îi găsiți pe dwf.ro, pe FacebookLinkedIn, dar și pe eComJobs – cu un job disponibil la ei în echipă.
Zona creativă a agenției DWF

Beneficii angajați DWF:

„Noi credem că fiecare persoană caută un lucru diferit sau caută lucruri care rezonează pentru ea la un anumit moment din viață, din carieră – motiv pentru care deși avem o serie de beneficii standard (pe care le punem pe masă tuturor celor care decid să plece la drumul ăsta împreună cu noi), încercăm să personalizăm în funcție de nevoile și de aspirațiile fiecarei persoane, un set mai specific de avantaje. ” – Mihai Vînătoru, CEO DWF.

 • Posibilitatea de a lucra de acasa – un anumit număr de zile/ an.
 • Asigurare medicală în sistemul privat de sănătate.
 • Acces la evenimente – DWF este partener în toate evenimentele relevante de eCommerce din România.
 • Zile libere suplimentare – fiecare an petrecut alături de echipa DWF îți aduce o zi în plus de concediu.
 • DWF Party – 4 la numar, după fiecare 3 luni din an + un teambuilding în afara orașului. Ocazional și ieșiri la prânz, împreună cu toată echipa.
 • DWF Talks – Sesiuni periodice de discuții libere în cadrul echipei, sau cu un invitat extern, din alt domeniu sau altă agenție de marketing.
 • Abonament la Bookster – vă puteți comanda cam orice carte vă doriți dintr-o librarie virtuală. 
 • Cursuri plătite de companie
 • Zona de fun: masa de foosball, darts, board games și altele.
 • DWF Exchange – Programul DWF de schimb de experiență, cu agenții SEO (și nu numai) din Europa. Unii colegi au vizitat până acum Slovacia, Cehia, Polonia, Bulgaria, în toamnă vor merge în Croația.

„Ca parte din Blue Alliance suntem singura agenție de SEO din România care face parte din acestă organizație, lucru care ne deschide ușile peste tot în Europa să intrăm efectiv și să vedem exact cum e în familia altor agenții și cum își desfășoară acolo lucrurile.” – Sorin Draghici

Paul Bondar, New Business Development și Daniela Cocioaba, Customer Succees @DWF și-au mutat birourile pentru o săptămână la una dintre cele mai mari agenții de digital poloneze.

Am putut să vedem cum se desfășoară digital marketing-ul într-o țară mult superioară dpdv al populației, dar și al culturii din eCommerce – acolo e cu totul altă mentalitate, sunt cu totul alte regulile jocului și a fost ceva foarte benefic pentru noi să vedem cum am putea scala anumite aspecte cu care noi ne lovin aici la DWF.”  – Paul Bondar
* Interviul complet în reportajul video Angajat în eCommerce.

Curioși cum se derulează procesul de recrutare la DWF?

De regulă managerul de departament anunță că ar fi nevoie de un coleg nou în echipă pe x poziție. Se trimite un newsletter intern unde sunt întrebați toți colegii dacă știu pe cineva care să se potrivească pentru postul respectiv, ulterior se folosesc și platformele de joburi, eventual cele nișate, cum ar fi și eComjobs. În acest moment poți aplica CV-ul tău AICI dacă vrei să fii Brand Content Writer în echipa DWF.

Există roluri în cadrul companiei pentru care experiența este esențială. În momentul în care spre exemplu în departamentul tehnic SEO avem poziții deschise pe zona de seniori, acolo mă aștept ca persoana care vine să aibă un bagaj bogat de cunoștințe pe care să-l poată pune în beneficiu pentru clienții noștri. Mă aștept să știe și să identifice singur oportunități, să știe să gestioneze relația cu clienții.

Dacă vorbim însă de alte tipuri de activități, procedurile pe care noi le-am dezvoltat intern pot fi învățate relativ usor, în 2-3 luni. Am dezvoltat o metodologie proprie de a transmite din know how-ul pe care noi l-am acumulat către persoane care nu au un background în eCommerce sau tehnic. – Mihai Vînătoru.

Pentru echipa DWF mult mai important în procesul de recrutare este să evalueze capacitatea omului de a învăța și de a face conexiuni logice. Au chiar și niste joculete logice, joculețe de puzzle-uri, mini teste de perspicacitate, chiar și mici probleme de matematică – tocmai pentru a provoca viitorii colegi sau doritori de a intra la ei în echipă.

Andreea Murarita și Matei Sotinea, Juniori SEO în echipa DWF

Esti student(ă) sau la început de drum? Mergi în internship la DWF:

echipa organizează de două ori pe an un program de internship, de 3 luni, pentru 4 persoane dornice de a învâța orice ține de SEO, content marketing.

Andreea Murarita, intern: „Mie cel mai mult îmi place că pot veni aici să lucrez și că pot întreba specialiștii din domeniu dacă simt că mă împotmolesc la ceva. Așa învăț cel mai bine și fiind parte tehnică și nemailucrând înainte aveam nevoie să înțeleg ‘de ce-ul’ din spate. 
Cred că este f important să acumulăm experimență încă din studenție și un internship care are un program flexibil este ceea ce trebuie în acest sens/ moment.”  * Interviul complet în reportajul video Angajat în eCommerce.

Cultura organizațională de la DWF este bazată pe multă responsabilitate, profesionalism și spirit de echipă. Ne-am bucurat să stăm de vorbă cu ei, să-i și filmăm și să-i scoatem puțin din „zona de confort”.

Behind the scenes @Angajat în eCommerce: O zi la agenția DWF

Angajat în eCommerce?

Indiferent dacă ai experimentat sau nu până acum o carieră în eCommerce, este un domeniu care merită atenția ta. Ne-am bucura ca pe eComJobs.ro să găsești jobul care poate însemna o nouă etapă frumoasă în viața ta.

Cu acest scop a fost și lansată seria Angajat în eCommerce, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online sau agențiilor ca angajatori Este un proiect inițiat de eComJobs.ro, in 2016. Vezi aici ce alte companii am mai vizitat: Borealy, Mindblower, Books Express, PentruAnimale sau GUN Media. Ne-ar ajuta și feedback-ul vostru legat de acest proiect, pentru a îl dezvolta în funcție de nevoile voastre.

  Vrei să facem o vizită și magazinului tău online? Contactează-ne!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *