Utile

De ce au nevoie magazinele online de Employer Branding?

Despre Employer Branding: ce este, cum poate ajuta în recrutarea din eCommerce și la ce rezultate să te aștepți – vom discuta astăzi în acest articol.

Employer brand se referă la percepțiile pe care oamenii, potențialii candidați, angajații sau chiar foștii tăi angajați le au despre compania ta – fie că deții un magazin online, agenție sau orice tip de firmă. Este felul în care compania ta este văzută din interior și exterior și, cu siguranță, ți-ai dori ca părerea tuturor să fie una cât mai pozitivă și, important, una reală!

Și mai pe scurt – e vorba de reputație – acest criteriu esențial, în funcție de care decid candidatii să-și depună CV-ul în vederea angajării. Căci despre asta am vrea să discutăm mai mult, despre cum să-ți creezi încă de la începutul (de preferat) business-ului un diferențiator de imagine, care să te ajute să recrutezi atât mai ușor, cât și mai ieftin, atrăgând colaborări și colaboratori de lungă durată și să fii și cu un pas înaintea concurenței tale.

**
– De ce avem mai multe cv-uri la o companie și la altele mai puține, având în vedere că este vorba despre același post? Răspunsul este simplu – aplicanții de astăzi vor să lucreze pentru o companie cunoscută, cu o imagine și o reputație bună în piață, ce oferă beneficii diverse, orientați spre a investi în angajați, cu valori asemănătoare lor.

Și așa ajung companiile cu un employer brand mai slab (sau deloc cunoscut) să ofere salarii cu 5-10% peste media pieței, tocmai pentru a atrage candidați.

***

De ce merită să investești în imaginea ta, de angajator:

  • Te ajută mult în accelerarea procesul de recrutare. Un aspect important în zilele noastre. Am spune că în jur de 80% dintre candidați caută informații online despre compania la care aplică cv-ul – de la informații despre sediu/adresa biroului, organigrama, despre manageri, valori, beneficii angajați, program, posibilitatea de creștere în companie și multe alte informații utile, in funcție de top-ul cerințelor lor.
  • Cu o imagine de angajator cât mai solidă, se întâmplă ca mulți dintre candidați să accepte și un salariu mai mic, doar pentru că vor fi mândri să facă parte din echipa ​ta​. Unii țin cont de această „etichetă”.
  • Un motiv în plus să te gândești serios la motivarea și fidelizarea angajaților tăi. Beneficiile unui angajat au devenit extreme în companiile din România – ori nu se oferă nimic, ori se oferă foarte multe. Află ce-și doresc angajații tăi și pune pe foaie ce-ți permiți și ce nu, oferind pe lângă toate beneficiile și un salariu corect. Începe prin a-i întreba făcând un scurt chestionar.
  • Un Employer Brand puternic/ cunoscut îți poate crește șansele ca aplicanții să aibă o experiență poate mai bogată, lucrând în trecut pentru companii mari. Nu e o regulă, dar se întâmplă.
  • Ia în considerare atât interesele colegilor, cât şi pe cele ale clienţilor pentru a pune bazele unor parteneriate cât mai solide, pe termen lung.
  • Angajați fericiți, echipă fericită, clienți fericiți = profitabilitate. Imaginea ta din online de angajator ​serios poate ajuta la creșterea vânzărilor.
  • Nici nu conteaza cand începi să investești în imaginea companiei – la început, mai tarziu, fiecare cum consideră. Important e să o faci. 🙂 Sună clișeic, dar începe de AZI.

***

Dacă nu știi cum, nu ai timp, ne poți contacta pentru a-ți face o vizită la birou. 🚀Ne ocupăm și de employer branding pentru magazinele online & agenții prin intermediul seriei de reportaje video ‘Angajat în eCommerce’. Le poți vedea, mai jos:

1️⃣ O zi la Borealy ➤ http://bit.ly/Reportaj-Video-Borealy
2️⃣ O zi la Mindblower ➤ http://bit.ly/Reportaj-Video-Mindblower
3️⃣ O zi la Books Express ➤ http://bit.ly/Reportaj-Books-Express
4️⃣ O zi la Pentruanimale ➤ http://bit.ly/Reportaj-Video-Pentruanimale
5️⃣ O zi la Gun Media ➤ http://bit.ly/Reportaj-GunMedia și pregătim zilele acestea ep. 6. Pe viitor poate ajungem și la biroul vostru.

Aceste video-uri au rolul de a prezenta istoria companiei, mediul de lucru și cultura organizațională pe baza unor scurte interviuri cu persoanele din conducere, dar și cu angajații.

Ar fi păcat să nu investești, din timp, în imaginea companiei tale! Punând accent pe employer branding, cei mai buni candidați pot face parte din echipa ta.. în loc să meargă la concurență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *