Angajat in eCommerce

Angajat în eCommerce: O zi la agenția Gun Media (VIDEO)

Am tot fost întrebați când vizităm și o agenție, în cadrul proiectului Angajat în eCommerce, așa că la final de Februarie 2019 am fost să vedem cum arată O zi la agenția Gun Media – agenție de marketing online, cu focus pe campanii de performance.

Vă lăsăm să le cunoașteți prin eComJobs povestea, cum arata noul lor sediu, care le sunt provocările de zi cu zi, beneficiile unui angajat, ce planuri au (de mărire a echipei, de creștere a business-ului) în acest an și de ce te-ai alătura lor, fiind poate în căutarea unui nou loc de muncă sau a unei colaborări. ENJOY!

Într-o cladire nouă, la parter, din zona Splaiul Unirii din București – Strada V.V. Stanciu nr 2D, Sector 4, la nici 5 minute de stația de metrou Timpuri Noi, îi găsim la birou pe cei din echipa Gun Media, o parte din ei: Ana Florea – Marketing Manager & Co-founder, Robert Trandafir – Head Of Strategy & Co-founder, alături de aproape toți cei 12 membri ai echipei, împărțiți pe departamentele: PPC, SEO & Social Media.

Spunem aproape pentru că Florin Anghel – și el Co-founder Gun Media – era plecat într-un scurt concediu. Ne-am cunoscut cu el (și cu întreaga echipă) încă de acum 2 luni, la un #HappyFridayByEcomjobs, ediția organizată la Squash.

Business cu istorie:

 • Inițial a existat o agenție strict de SEO, condusă de Robert Trandafir și separat o agenție de PPC, condusă de Ana Florea și Florin Anghel. Ambele agenții și-au început activitatea în 2013, colaborând chiar și împreună pentru diverse campanii/ clienți.
 • Și-au unit forțele la începutul anului 2017 pentru a construi “o echipă mai puternică, pe care ne-o doream cu toții, dar nu avem la început resursele necesare.” (ne povestește Robert în interviul video de mai sus).
 • Cifra de afaceri a agenției a ajuns la peste 1,3 milioane lei (circa 280.000 de euro), pe fondul creșterii nr. de clienți, a nr. de campanii derulate și a valorii bugetelor gestionate
 • Printre clienții agenției s-au numărat Automobile Bavaria, Cupio, Secom, Evolio, The Home sau Mob&deco. În portofoliul agenției întâlnim peste 85 de clienți.
 • În 2016 a obținut cel mai înalt grad de certificare, Premier Google Partner, dar și premiul de Best Social Media Presence la Gala Premiilor eCommerce GpeC, alături de Cupio, unul dintre cei mai vechi clienți ai agenției.
 • Agenția Gun Media anticipează afaceri cu 50% mai mari în 2019, după creșterea de 40% din 2018.
 • Îi găsiți pe gun.ro, pe Facebook, LinkedIn, dar și pe eComJobs – cu un job disponibil la ei în echipă.

Ne-am început ziua cu o cafea bună, făcută la Espressorul în bucătărie – un spațiu cu un aspect modern, relaxant și plin de energie bună, am apreciat mult și atenția lor pentru detalii și elementele decorative. Aici am găsit chiar și bere în frigider, sucuri sau bomboane.

La prânz am mâncat împreună pizza – loc și moment bun pentru a afla ce activități au împreună, cum arată o zi normală la ei la agenție, cât sunt de uniți, că iau de multe ori prânzul împreună așa ca astăzi, ies la bere, organizează seri de boardgames (Catan, Activity, Mima), stau chiar și până la 1-2 noaptea și se distrează împreună și că în general este o atmosferă destul de bună, prietenoasă și relaxantă la birou.

Nu obișnuiesc să rămână peste program, seara și-o petrec cu persoana iubită, unii merg la sală, alții mai participă la cursuri, cu toții încearcă să-și organizeze timpul cât mai bine la birou. Pentru anul acesta Gun Media și-a propus o medie de minimum 100 de campanii simultan.

S-au mutat de curând în acest sediu mai spațios tocmai pentru a se extinde ca echipă.


Tot în zona de beneficii, pe lângă salariu & fun:

 • toți membrii echipei mai beneficiază de următoarele: după angajare există un training intern destul de intensiv (de la noțiuni generale, până la lucruri aprofundate + partea practică)
 • Posibilitatea de a participa la cursurile Google, fiind parteneri certificați și Premier Google Partner
 • Abonament de sănătate la o clinică privată
 • În plus fiecare angajat beneficiază și de un buget special alocat pentru cursuri externe, in direcția în care sunt ei interesați cel mai mult (nu doar din domeniul lor de activitate). Angajații sunt susținuți să se dezvolte atât personal, cât și profesional.
Robert Trandafir și Ana Florea, Co-Fondatori Gun Media
Echipa Gun Media la #HappyFridayByEcomjobs organizat de noi la Squash (Nov. 2018)

Roluri cheie în echipă:

Am discutat cu Denis Bâtiescu – Social Media Specialist @Gun Media de aproape 3 ani despre visul ei de a lucra într-o agenție încă de când era în perioada studenției, despre dinamica jobului ei și pasiunea pentru copywriting.

“Îmi place mult atmosfera de aici! Da, am crescut foarte mult de când lucrez la Gun Media. Când văd că în sfârșit reușesc să mă descurc singură la lucrurile pe care le am de făcut – și unele sunt chiar dificile – sunt super mândră de mine.

Mi-e tare drag de ei, mi-e tare drag de agenția asta și-mi place foarte mult cum am crescut, cum eram la început și cum suntem acum, mult mai numeroși și mult mai plini de viață. Sunt super mândră de noi.”

Denis cracterizează echipa ca fiind: energică, proactiva și țintită către performanță.

***

Claudia Drăgulin (Social Media Specialist) a venit dintr-un mediu în care lucra pentru client (tot marketing, pentru o sală de fitness) și și-a dorit să experimenteze și alte domenii, alte tipuri de business-uri, alte strategii și posibilități de promovare. Așa a ajuns în echipa Gun Media, pregătită pentru această schimbare, din dorința de a învăța mai mult.

“Am un planning bine stabilit cu o zi înainte, cu lucrurile pe care trebuie să le fac. De ceva vreme suntem destul de bine organizați și cumva simt că eu funcționez mai bine așa.

De acum 2 ani de când am venit pot spune că online-ul nu mai este chiar așa o gaură neagră de unde ies lucruri și se întâmplă lucrurile. Am început să înțeleg ce înseamnă o promovare, cum se face efectiv o promovare, ce înseamnă să ai un site profi făcut, ce rezultate bune îți poate aduce, cum să optimizez campanii – cumva am o viziune mult mai clară despre ceea ce înseamnă online-ul și viitorul. Online-ul este viitorul afacerilor.

2 ani pentru mine i-am simțit mult mai comprimați ca și informație. A existat o creștere mult mai mare prin ceea ce am putut să învăț de la colegii mei, cât și prin intermediul seminariilor și cursurilor la care am participat. Unul dintre regretele mele e ca nu am început mai devreme cu asta și că nu m-am orientat încă de la început către o agenție.”

Claudia despre echipă: Dinamism, energie zi de zi, oameni foarte forte faini și colegialitate. Nu atitudine bossy, ci oameni cu care să te înțelegi și cu care să-ți facă plăcere să stai, să vorbești și să-ți petreci timpul.

***

Cu Alexandru Curtașu – Google ADS Specialist @Gun Media am discutat despre ce beneficii are ca și angajat la Gun Media, despre ce sfaturi ar da unor tineri la început de drum și cu dorința de a lucra în eCommerce, dar și cum caracterizează echipa de la birou:

“Am devenit mult mai organizat de când fac parte din echipa Gun Media, m-am dezvoltat mult din punct de vedere al comunicării, adică am învățat să ascult mai bine oamenii, să-i înțeleg și să știu ceea ce ei vor și să le ofer soluții. Pot spune că mă simt mult mai bine în pielea mea de când lucrez aici, am câștigat o oarecare încredere în sine, suplimentară.

Beneficii? În primul rând beneficiul de a face parte dintr-o echipă foarte bine organizată, cooperantă, creativă și foarte pozitivă. Am avut ocazia să particip la foarte multe workshop-uri de la Google, cursuri specializate și totodată am interacțonat cu foarte mulți oameni din diferite domenii, am văzut cum se întâmplă lucrurile.

Cred ca cel mai important ar fi ca tinerii să citească cât mai mult, să se documenteze pentru că este un domeniu foarte dinamic, e într-o continuă schimbare și trebuie mereu să se adapteze. Nu e suficient să ajungi la un anumit nivel și să te menții, contează foarte mult să reușești să te reinventezi și să te autodepășești încontinuu.

Alex: echipa Gun Media este o adunatură de oameni creativi și pozitivi cu care poți discuta atât despre istorie, sport și politică, și îți face plăcere să ieși cu ei și la o bere, la un film sau la un joc. Tot timpul avem ce discuta!

***

Înainte de a ajunge în echipa Gun Media, de știut:

Ana Florea: Cu siguranță că atârnă în procesul de recrutare și partea de experiență în online, dar în cazul în care avem un post de junior atunci analizăm alte calități: de exemplu gândirea analitică, dacă i-ar plăcea să lucreze în acest domeniu, dacă simte ca i s-ar potrivi jobul, dacă simțim că s-ar integra bine în echipa noastră, cu valorile companiei.

Robert Trandafir: Cel mai mult mă uit la calitatea umană. Îmi place să am ce discuta cu oamenii din echipa mea. Îi intreb la interviu și despre ce-i fac fericiți, despre pasiunile lor, mă intereseaza să știu că s-ar integra bine în echipă. În momentul în care descoperim că avem “un material bun”, știm că poate fi șlefuit și că poate să ajungă unde ne dorim noi (și ce-și dorește și el).

Ne dorim evident oameni cu experiență în echipă, care să vină cu know-how în agenție, dacă se poate să vină cu o experiență din alte agenții mai mari și să construim împreună o relație solidă, pe termen lung. Până acum am crescut destul de mulți oameni și ne mândrim cu asta! Echipa noastră este atuul cel mai valoros al agenţiei!


***

Cum poți ajunge în echipa Gun Media?

Dacă urmărești zona de anunțuri de job-uri de pe eComJobs, de pildă, poți aplica pentru postul care îți face cu ochiul. Dacă ești selectat, ești chemat la interviu și, dacă există o chimie reciprocă, te poți declara membru cu drepturi depline al echipei Gun Media. 🙂 În acest moment poți aplica CV-ul tău AICI dacă ai experiență de minim 6 luni în administrarea conturilor Google Ads.

Angajat în eCommerce?

Indiferent dacă ai experimentat sau nu până acum o carieră în eCommerce, este un domeniu care merită atenția ta. Ne-am bucura ca pe eComJobs.ro să găsești jobul care poate însemna o nouă etapă frumoasă în viața ta.

Cu acest scop a fost și lansată seria Angajat în eCommerce, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online sau agențiilor ca angajatori Este un proiect inițiat de eComJobs.ro, in 2016. Vezi aici ce alte companii am mai vizitat: Borealy, Mindblower, Books Express sau PentruAnimale. Ne-ar ajuta și feedback-ul vostru legat de acest proiect, pentru a îl dezvolta în funcție de nevoile voastre.

  Vrei să facem o vizită și magazinului tău online? Contactează-ne!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *