Noutati

Joburi de viitor

Odată cu începutul noului an, lansăm campania Joburi de viitor, un exercițiu de imaginație amuzant dar realist despre cum vor arăta anumite posturi din cadrul unui magazin online în… viitor.

E important ca angajat sau angajator în eCommerce să știi la ce să te aștepți în viitorul nu foarte îndepărtat. Din fericire, familiarizarea cu tehnologia și folosirea ei în desfășurarea activității este deja un mare plus în pregătirea pentru următorii ani.

Pornind de la cele mai comune activități dintr-o afacere de tip eCommerce, am elaborat 10 joburi de viitor și am încercat să le ilustrăm cât mai explicativ.

Tinichigiu de drone

În viitor, în depozitele magazinelor online, dronele vor fi la fel de comune precum sunt acum lizele. Vor scoate produsele din camioane, le vor scana și apoi transporta printre rafturi la locurile lor. În tot acest periplu autonom, micile tamponări sunt inevitabile. Pentru a le repara stricăciunile fizice va fi nevoie de oameni îndemânatici, cu dexteritate, capabili să ia la ciocan o elice sau un tren de aterizare.

Crypto Contabil

Bitcoin, wallet sau fork sunt termeni cu care contabilii viitorului vor lucra așa cum lucrează astăzi cu bilanțuri, amortizări sau bilete la ordin. Adio mișmașuri pentru că întreaga activitate va fi disponibilă pe Blockchain și odată înregistrată o acțiune, va rămâne in istoric pentru totdeauna. Mersul la ANAF va deveni ca mersul la muzeu, doar pentru a-ți aduce aminte de vremurile în care campai 2-3 zile pentru a depune o declarație.

Însoțitor de brand

La fel cum niciun avion plin de pasageri nu ar putea decola de la sol fără unul sau mai mulți însoțitori de bord, la fel, în viitor, niciun brand nu va putea să își ia zborul fără un însoțitor de brand. Asta deoarece este esențial ca cineva să îți prezinte toate măsurile de siguranță și cel mai bun mod de a acționa pentru a fi tot timpul la înalțime. Te simți pregătit pentru viitor sau încă „îți e frică de zbor”?

Continuarea o găsiți pe joburideviitor.ro

Iar dacă aveți sugestii de alte joburi de viitor, le așteptăm în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *