Noutati

Noutăți de la eComJobs

Am început în 2015 cu un simplu grup pe Facebook, câteva luni mai tarziu am trecut la un site de publicat anunțuri fără a fi nevoie de cont, am schimbat platforma într-una care avea funcționalitatea de conturi pentru angajatori și am introdus varianta plătită a unui anunț. Cam așa arată istoria noastră pe scurt.

Faptul ca în 3 ani de existență am ajutat câteva sute de companii din industria de eCommerce să-și găsească angajații potriviți, ne-a făcut să realizăm importanța unui astfel de serviciu în piață și să investim în dezvoltarea unei platforme dedicate, cu opțiuni specifice angajării în comerțul electronic.

Investiția în noua platformă s-a ridicat la 10.000 euro și a constat în refacerea imaginii site-ului și dezvoltarea de la 0 a unei platforme custom, ușor scalabilă pentru alte țări (da, avem în plan lansarea și pe alte piețe din regiune).

Vezi noul site

Ce e nou?

Majoritatea schimbărilor au fost gândite pentru a economisi timp atât angajatorilor cât și a candidaților. Una din opțiunile importante e cea că joburile disponibile pot fi filtrate în funcție de nișa magazinului, în acest fel ajutând candidații care își doresc un job strict la un anume tip de magazin (pentru că au experiență sau că sunt pasionați de acea nișă).

Deasemenea am realizat că sfera industriei de eCommerce depășește rubrica de magazine online și cuprinde și agențiile de digital care au ca și clienți magazinele online, multe magazine mici preferând externalizarea unor servicii precum marketing, creație, programare. Așadar, în noul site pot fi găsite și anunțuri de la agenții.

Ținând cont de tot feedback-ul primit în ultimele luni, am făcut public un catalog al magazinelor online, un loc unde cei interesați pot afla cât mai multe despre compania din spatele site-ului și pot vedea ce joburi sunt disponibile în cadrul fiecăreia.

Una dintre misiunile cu care am pornit la drum a fost cea de susținere a performanței în eCommerce. Punem în practică acest lucru prin lansarea secțiunii Resurse, un loc unde publicăm constant materiale (conferințe, cursuri, cărți etc) care pot ajuta angajații din eCommerce să se perfecționeze și să fie mai eficienți.

Nou pentru angajator

  • Fiecare companie/magazin poate avea o pagină publica unde să se prezinte în fata candidaților.
  • Pot administra anunțurile mai multor companii/magazine în cadrul aceluiași cont.
  • Pot da un feedback privat (care ajunge doar la noi) pentru fiecare aplicant în parte. De exemplu dacă cineva nu se prezintă la interviu și noi știm asta, putem lua măsuri ca pe viitor persoana respectivă să nu mai poată pierde timpul angajatorilor.
  • La adăugarea unui anunț se poate selecta pe hartă locația exactă a jobului.
  • Pentru fiecare anunț se poate selecta cât de des să fie notificat despre apariția unui nou aplicant (imediat, zilnic, săptămânal).
  • La adăugarea unui anunț se poate adăuga un mini-interviu online la care candidatul trebuie să răspunda pentru a putea aplica.


Cea mai importantă schimbare e apariția secțiunii de căutare candidați direct în baza de date eComJobs. Ne-am propus să convingem majoritatea persoanelor care lucreaza în eCommerce să-și facă profil la noi și să-și marcheze disponibilitatea schimbării jobului de fiecare dată când e cazul.

Ca și angajator îi poți căuta în funcție de diverse criterii precum nivelul lor de cunoștințe sau experiența într-o anumită nișă. Ce e sigur este că în rezultate vor apărea doar cei care sunt în căutarea unui nou job. Inițial vei vedea câteva date din CV care te-ar putea ajuta să iei o decizie, urmând să le trimiți o cerere ca să primești acces la întregul CV și la datele de contact. Vei plăti doar atunci când candidatul acceptă cererea ta de contact.

* această opțiune este disponibilă deocamdată unui număr restrâns de companii urmând să fie lansată public în toamna 2018.

Dacă ai nevoie de angajați pentru magazinul tău online, astăzi e momentul să adaugi primul tău anunț!

Nou pentru candidat

  • Pe lângă varianta clasică de a aplica cu un CV făcut în Word, în noua versiune candidații își pot face profil pe eComJobs și pot aplica la joburi cu un singur click.
  • Pot fi create alerte cu diverse criterii în așa fel încât să fie anunțați atunci când apare un job nou.
  • Pot tine evidența joburilor la care au aplicat.
  • Pot da un feedback privat (ajunge doar la noi) despre interviurile la care este chemat. În acest fel putem oferi sfaturi angajatorilor despre cum să își seteze așteptările sau nivelul salarial.

Ca și candidat, dacă ai un profil disponibil, angajatorii te pot chema direct la interviu fără ca tu să fii aplicat la un job.

Important!
Angajatorii nu pot vedea datele de contact sau orice fel de informație care te-ar putea desconspira până în momentul în care Accepți cererea de contact.

Dacă lucrezi în eCommerce sau îți dorești să lucrezi în eCommerce, crează un profil pe eComJobs și nu vei mai rata nicio oportunitate!

Ce mai urmează?

În continuare vom organiza lunar un Happy Friday pentru o companie norocoasă care folosește serviciile eComJobs și vom merge cu proiectul Angajat în eCommerce pentru a cunoaște cât mai multe echipe ale magazinelor online.

 

 

Deasemenea suntem pe ultima sută de metri cu Ghidul angajatorului în eCommerce, un material educativ util celor care vor să afle cum arată o fișă de post actualizată a tuturor persoanelor implicate în funcționarea unui magazin online.

Urmărește-ne pe Facebook pentru a afla când apare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *