Angajat in eCommerce

Angajat în eCommerce: O zi la magazinul online Books-Express.ro (VIDEO)

Am ajuns și la cel de-al treilea reportaj VIDEO Angajat în eCommerce – de data aceasta am ales să vizităm o librarie online dragă nouă – Books-Express.ro – care recrutează exclusiv prin eComJobs. Noi am cunoscut #feteledelabooks încă de anul trecut, de la Happy Friday By eComJobs, însă ne-am gandit să le vizitam #lalibrarie și să le cunoașteți și voi.

Sunt iubitoare de cărti, firește, de eCommerce și de muncă în general. Pentru recomandări de carte, nu ezitați să le întrebați .„Îți aducem orice carte din lume pentru profesia și pasiunile tale.”  – acesta este motto-ul Books Express. Vă lăsăm să le cunoașteți prin eComJobs povestea, provocările de la birou, ce planuri au (de mărire a echipei/de creștere a business-ului) în acest an și.. de ce te-ai alatura lor, fiind poate în căutarea unui nou loc de muncă sau a unei colaborări. Cu acest scop a fost lansată și seria (VIDEO) ANGAJAT IN ECOMMERCE, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online ca angajatori:

Adresa:

Într-o vilă cochetă din zona Floreasca (Grădiștea Floreștilor 17, București), îi găsim la birou pe cei din echipa Books-Express, o parte din ei: Bogdana și Bogdan Dumitru – fondatorii librariei online (lansată în 2009), alături de Bianca Pădureanu – Account Manager, Alina Radu – Key Account, Simona Moga – Customer support sau Laura Popa – Reprezentant logistică.

***

Business cu istorie:

 • Prima versiune a librariei online Books-Express.ro.ro a fost lansată pe 2 aprilie 2009 de către Bogdana și Bogdan Dumitru
 • Libraria online deține milioane de cărți în diferite limbi străine –  de business pentru tinerii antreprenori, de eCommerce, travel, cărți de lifestyle, medicină, ficțiune, biografii, medicină, dar și papetarie, jocuri sau reviste.
 • „Îți aducem orice carte din lume pentru profesia și pasiunile tale.”  – acesta este sloganul Books Express
 • 2017: locul 2 în categoria Cărți, Reviste, Publicații, la Gala Premiilor eCommerce (GPeC)
 • 2016: locul 1 în categoria “Cărți, Reviste, Publicații, Muzică și Film” la GPeC
 • Produsele pot fi livrare pe tot teritoriul României, dar nu și în străinătate. Timpul de livrare depinde de furnizorii de la care se aduc cărțile. Pentru cele din Anglia, livrarea durează aproximativ o săptămână, pentru cele din America, livrarea poate dura pâna la 12 zile. Există și comenzi speciale (cărți tipărite la comandă) a căror livrare durează între 2 și 4 săptămâni. Pentru titlurile aflate în stoc fizic, livrarea se face în 24 de ore. Desigur, se pot ridica cărțile și din sediu.
 •  Campanii cunoscute, pe canalul de YouTube: „De ce citești?” – interviuri sau prezentări serii de cărți
 • Facebook reviews: nota 4.0 din 9.3K feedback-uri pozitive
 • Magazin atestat Trusted.ro din iunie 2016.

Reportajul Angajat în eCommerce: O zi la magazinul online Books-Express.ro – atât cel video de mai sus, cât și acesta scris – se învârte în jurul ideii: De ce ți-ai dori ca TU să lucrezi aici, într-un viitor apropiat.

E un concept din 2015 și ne-am propus să scoatem cât mai mult în evidență cultura organizațională din cadrul companiilor din online, să facem poze din sediu, cu echipa, să evidențiem puțin atmosfera de lucru, să discutăm cu angajații și să ne povestească de ce au ales să lucrezi în cadrul unui magazin online și cât de viabil este un astfel de loc de muncă; care sunt cele mai mari realizări/satisfacții; despre provocările profesionale; care au fost beneficiile pe care le-au avut până acum ca angajați; despre activitățile desfășurate împreună și multe altele.

Roluri cheie în echipă:

Cum arată o zi normală la birou, cu Bianca Pădureanu – Account Manager @Books Express (fiind și cu cea mai mare vechime, de 5 ani) & de ce a ales să lucreze în eCommerce:

Bianca Pădureanu: Cum ajung îmi fac o cafea, îmi citesc mail-urile, verific ce s-a mai întâmplat peste noapte sau peste zi/weekend, după care întrăm în activitatea de zi cu zi: mail-uri, telefoane, apar tot felul de situații, sunt clienți care vor lucruri mai urgente și încercăm să le gestionăm pe toate în cel mai scurt timp posibil. Spre sfarsitul zilei deja atmosfera se mai relaxează un pic, de regulă activitatea mai intensă e in prima partea a zilei. Apoi ne facem timp să mai vorbim, să ne mai destindem.

Mereu mi-a plăcut foarte mult să fiu înconjurată de cărți, mi-a plăcut să citesc. Cu toate că e un job ideal pentru mine asta nu înseamnă că stau toata ziua și citesc la librarie, 🙂 dar sunt aici în mediul meu.

Apoi pe partea de online mi se pare mult mai interesant pentru ca e în tandem cu evoluția omenirii. Nu știu dacă aș putea lucra într-un magazin fizic la modul cum o fac aici, printre foarte multe avantaje (cum ar fi faptul că pot lucra uneori și de acasă dacă e nevoie) cred că cel mai important e faptul că ai o deschidere la mult mai mulți oameni față de câți ar fi într-un magazin fizic.

Apoi desigur a fost pasiune pentru cărți, dar și dorința ca oamenii să fie mai educați – pentru că până la urmă asta face o carte, indiferent că o citești pentru meseria ta – o carte te educă. În momentul în care citești orice fel de carte – fie ea și literatura erotică, tot e ok. Pentru că nu numai că îți dezvolți vocabularul, imaginația, aflii părerile altor oameni, ești mult mai deschis la minte. De asta consider că de multe ori ceea ce facem noi este faptul că intermediem educația și ajutăm oamenii să o obțină prin lectură.

***

Bianca Pădureanu: Sunt o fire mai conservatoare, îmi place să am un loc stabil de muncă. Din momentul ce ai niste colegi pe care te poți baza și știi că nu pleacă mâine-poimâine la o altă companie, altfel stau lucrurile și vin cu mai multă încredere la birou.

Din punct de vedere personal pot spune că am mult mai multă încredere în mine, chiar dacă suntem o echipă mică de oameni am avut totuși loc să avansez și am putut să fiu flexibilă în postul pe care-l ocup. Atunci când am venit în echipă (2013) eram pe un post de Asistent Manager, după care am trecut și pe Contabilitate, la HR, la Vânzări sau Key Account – am învățat câte puțin din fiecare domeniu, au fost mereu lucruri noi și asta m-a ajutat și profesional.

Te dezvolți altfel când faci schimb de idei, păreri, opinii și vezi de fapt că poți evolua.

Bianca Pădureanu – Account Manager                                             Alina Radu – Key Account

***

Am discutat și cu Alina Radu – Key Account despre ce ar trebui să știi înainte de a intra în echipa Books Express și să ofere un sfat tinerilor la inceput de drum, în carieră: 

Alina Radu: Noi punem foarte mult accent pe lucrul în echipă și pe a îți asuma anumite responsabilități care țin strict de partea ta de lucru. Deși în mod normal noi ca oameni tindem să fugim de responsabilități, cred că asumarea e un lucru extrem de important.

În ultima vreme ne-am axat pe tineri – proaspăt ieșiți din facultate sau chiar din timpul facultății. Le-aș transmite să fie mai dornici de învățare, de acumulare de informații noi, de a căuta să învețe de la toți membrii echipei pentru că le-ar prinde tare bine, fiind la început de drum.

Noi suntem toți diferiți și învățăm în fiecare zi cum să ne modelăm și să ne dăm unul după altul. De fapt suntem aproape toate fete, însă ne înțelegem ok, funcționăm bine și fiecare știe ce are de făcut. Suntem ca într-o familie la Books Express și știm că putem cere oricând ajutorul oricui de aici din echipă.

***

„O echipă tânără și dinamică – pentru că fix așa suntem! Într-adevăr ne-am format în ultima perioadă ca o echipă de fete, avem însă nevoie și de bărbați care să ne ajute la librarie” – spune Bianca.

De vorba cu Bogdana Dumitru, Managing Partner Books Express:

Fiecare om din echipă și-a adus contribuția și a ajutat la creșterea librăriei. La început a fost și foarte greu. Când s-a angajat Bianca acum 5 ani credeam că eu niciodată nu o să pot să-i dau nu stiu ce salariu sau să-i pot lua mașină, nici nu-mi puteam imagina, însă ea a făcut și a evoluat atât de mult încât toate au fost posibile.

Desigur, cer foarte mult, cer să vii cu ideile tale, să te implici, să nu ți se spună exact ce să faci, să nu ai nevoie de cineva care să te țină de mână – mai degraba să te sprijini și să construiești astfel relații. Și modul nostru de a funcționa a fost (și este de fapt) destul de flexibil pentru că și firma a evoluat în funcție de obiectivele individuale și de ce s-au gândit oamenii că ar vrea să facă în continuare, ce le-ar plăcea.  Sunt persoane din toate departamentele care contribuie la firmă și nu neaparat doar în ce fac. 

Poate uneori am fost control freak și trebuia să stiu eu tot, dar odată cu acordarea încrederii cuiva – Magic Happens! 🙂

Despre activitățile desfășurate împreună:

Bogdana Dumitru: Am început cu voi cu Happy Friday By eComJobs (septembrie 2017) care a fost super tare și am reluat, vrem să experimentăm împreună conceptul de realitate virtuală, Mystery Escape Room, vrem să ieșim la bowling, avem multe planuri împreună

iar legat de dezvoltarea fiecăruia, nu am vrut să urmăm un curs standard, ci mai mult axat pe obiectivele și întrebările fiecăruia – Ce vrei să faci azi? Poți face o chestie standard sau un pic mai mult. Astea toate ne fac să fim extrem de iubite, apreciate și de către clienții nostri tocmai pentru că văd unitatea echipei Books Express. Ne străduim pentru autenticitate.

***

Cum se poate diferenția o librarie online de oricare alta?

Bogdana Dumitru: Înainte era „Citește! Află mai mult” acum suntem „Books Express, librarul tău personal”. Sigur, pe nimeni nu interesează că ești cea mai mare librarie din România, te interesează ce-ți aduce ție chestia asta ca și client.. și am vorbit cu ei.

Am aflat că nu suntem văzuți din exterior ca niște roboți și că nu e totul standard, uneori poate suntem mai glumeți la telefon, mai neconvenționali, putem face sau zice anumite lucruri nu neaparat politically correct, dar ne-am construit astfel o relație stransă cu toți clienții noștri și uite că întrederea și unitatea noastră ca și ECHIPĂ se propagă și în afară.

***

Cum poți ajunge în echipa Books-Express.ro?

Dacă urmărești zona de anunțuri de job-uri de pe eComJobs, de pildă, poți aplica pentru postul care îți face cu ochiul. Dacă ești selectat, ești chemat la interviu și, dacă există o chimie reciprocă, poți începe o perioadă de probă de câteva zile, în care ești familiarizat cu mai multe tipuri de activități. Dacă și după aceste zile conexiunea este evidentă, te poți declara membru cu drepturi depline al echipei. În acest moment avem 4 joburi active în cadrul librăriei online. Așteptăm CV-urile voastre pe eComJobs!

Angajat în eCommerce?

Indiferent dacă ai experimentat sau nu până acum o carieră în eCommerce, este un domeniu care merită atenția ta. Ne-am bucura ca pe eComJobs.ro să găsești jobul care poate însemna o nouă etapă frumoasă în viața ta.

Cu acest scop a fost și lansată seria Angajat în eCommerce, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online ca angajatori. Este un proiect inițiat de eComJobs.ro, in 2016. Ne-ar ajuta și feedback-ul vostru legat de acest proiect, pentru a îl dezvolta în funcție de nevoile voastre.

  Vrei să facem o vizită și magazinului tău online? Contactează-ne!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *