Angajat in eCommerce

(VIDEO) Angajat în eCommerce: O zi la magazinul online Mindblower.ro

Anul acesta ne-am propus să cunoaștem cât mai mulți oameni din online, antreprenori sau angajați din eCommerce, care vin cu plăcere dimineața la birou si vor (alături de noi, echipa eComjobs) să încurajeze și alți tineri să îmbrățișeze aceste joburi din cadrul magazinelor online.

Vinerea trecuta am fost în vizită la Mindblower.ro – magazin online cu cadouri ieșite din minți – să le cunoaștem echipa, să le auzim povestea, provocările de la birou, ce planuri au (de mărire a echipei/de creștere a business-ului) în acest an și.. de ce te-ai alatura lor, fiind poate în căutarea unui nou loc de muncă sau a unei colaborări.

Cu acest scop a fost lansată și seria (VIDEO) ANGAJAT IN ECOMMERCE, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online ca angajatori:

Într-o cladire de birouri, la etajul 2, din zona Sfânta Vineri din București – pe str. Baia de Fier nr.10, la nici 5 minute de stația de metrou Unirii, îi găsim la birou pe cei din echipa Mindblower, o parte din ei: Angela si Alexandru Stan – fondatorii magazinului online de cadouri lansat în 2013 ca și business de familie, alături de Andrei Dospinoiu – Operator Comenzi Online și Elena Udrea – de la Customer Care.

S-au mutat de curând în acest sediu mai spațios tocmai pentru a se extinde ca echipă, de a avea produsele mult mai ordonate într-un spațiu încăpător și de a fi poziționați într-un loc central, aspect important pentru orice client dornic să ridice rapid și gratuit produsele direct din showroom.

***

De la unicorni deghizați în lampă, unicorni pe șosete, pe papucii de casă, la șosete funky, jocuri amuzante pentru cupluri, hărți răzuibile originale, la gadgeturi futuriste sau puzzle 3D – le găsiți pe toate (și multe altele) la Mindblower. Iubesc cadourile, știu că acestea fac oamenii (mai) fericiți și încearcă să ofere tuturor soluții rapide, accesibile și originale atunci când vine vorba de a oferi ceva unic celor dragi. 

Business cu istorie:

 • Prima versiune a magazinului online Mindblower.ro a fost lansată pe 6 decembrie 2013 de către Angela si Alexandru Stan
 • Cadouri ieșite din minți –  acesta este sloganul lor. Găsești aici cadouri amuzante, inedite, creative, tot ceea ce este neconvențional
 • Au pornit de la ideea de a avea produse variate și au deschis magazinul online cu 200 de produse (din care azi au mai supraviețuit aprox. 10% din ele)
 • Cifra de afaceri a crescut constant – în medie înregistrează o crestere de 70-80% de la an la an
 • 2016: locul 1 la secţiunea cel mai bun magazin online de cadouri, la Gala Premiilor eCommerce și locul 3 la secţiunea Cel mai bun comerciant Experienced în E-Commerce 2016
 • În noiembrie 2017 s-au mutat în sediul nou din zona Unirii București – având aici toate produsele pe stoc, în depozit
 • Produsele pot fi ridicate gratuit de la sediu în doar cateva minute (L-V, 10-18:30), se pot efectua livrări în 2h în București sau 24h în toata țara
 • Gama variată de ambalaje, stickere, certificate de garanție
 • Portofoliul de produse al magazinului de cadouri include branduri cunoscute precum Luckies Scratch Map sau Ugears
 • 2017: locul al II-lea la secţiunea cel mai bun magazin online de cadouri, la GPeC
 • Decembrie 2017 – ziua record de vânzari a avut mai multe comenzi decât noiembrie și decembrie 2014 cumulat
 • Facebook reviews: nota 4.9 din 274 feedback-uri pozitive.

***

Am fost serviți cu o cană de ceai, urmând să facem un tur al sediului, plus al depozitului plin ochi de cadouri mindblowing. 

În acest loc te simți ca un copil dornic de a pune mâna pe toate aceste produse și eclipsat fiind să descoperi cum funcționează fiecare, în parte, să le cunoști povestea. Spre fericirea tuturor, unele produse de top sunt expuse și în showroom, în rafturi bine organizate:

Roluri cheie în echipă:

Angela Stan: După ce am pus clientul în centrul afacerii.. abia de atunci s-au simplificat de fapt lucrurile și am început încet încet să ne formam echipa. La început, în 2013, am fost doar noi doi – eu și cu Alex, crescând afacerea chiar din garsoniera noastră.

În momentul de față suntem 5 persoane care venim zi de zi aici la birou, de luni până vineri, de la 10 la 18 30. Sunt eu, Alex, Andrei Dospinoiu care se ocupă de comenzi și responsabil ca toate să ajungă în siguranță la clienți (e și cel mai vechi membru al echipei), apoi Elena Udrea care confirmă toate comenzile prin telefon și e mereu cu zâmbetul pe buze, însa mai este și Marina Năstase de la contabilitate, care se asigură că lucrurile sunt făcute ca la carte.

Mai sunt și colaboratorii externi pe partea tehnică, dezvoltare, marketing, performance, creație (copy, partea grafica), persoane foarte utile unui magazin online, iar în cazul nostru cea mai buna variantă în momentul acesta este colaborarea cu aceste persoane. 

***

Am discutat și cu Elena de la Customer Care (și practic interfața dintre magazinul online și client) despre cum se simte în cadrul echipei și despre provocările ei de la birou:

Îmi place să spun ca suntem ca și o familie. Suntem o mână de oameni, ne completăm reciproc, discutăm și ne înțelegem unii pe alții. Fiecare zi vine cu provocări la birou, cu noi oameni, cu noi clienți, cu care interacționăm în fiecare zi și.. este dinamică, interesantă și nu am deloc timp să mă plictisesc.

Pentru mine luna Decembrie a însemnat o mare provocare. Am vrut să-mi dovedesc în primul rând mie că pot să fac față tuturor cerințelor… ținând cont că a fost o lună foarte plină în care l-am ajutat foarte mult pe Moș Crăciun. 🙂 La sfârșit a fost o satisfacție maximă! Mă bucur că reușim împreună să depășim cu bine orice obstacol.

Niciun cadou nu este ambalat identic pentru ca fiecare persoana este diferită în felul ei – ne spune Andrei, responsabil de toate comenzile primite online pe Mindblower.

Eu mă asigur că toate coletele ajung la timp clienților și dacă cumva apare o problema eu iau legătura cu acel curier și încerc în cel mai scurt timp să o rezolv. 

Fiind cel mai vechi din echipa am taskuri de care trebuie să fiu responsabil și asta mă și motivează. De exemplu în luna Decembrie când sunt foarte foarte multe comenzi îmi place că eu am cea mai mare responsabilitate pe umeri când e vorba de livrarea coletelor. Pentru noi par a fi multe, dar pentru client este doar cadoul lui și acela este important și pentru mine..  să ajungă acolo unde trebuie, indiferent câte mai am de făcut. 

***

Alexandru Stan: Uite, când spui Customer Care eu mă duc cu gândul la rezolvarea unor probleme, ale unor clienți nemulțumiți. La noi Customer Care de fapt înseamnă să interacționezi bine cu toți clienții, o parte dintre aceștia te sună și să-ți mulțumească că le-a ajuns la timp cadoul, că era foarte bine împachetat, ne trimit mail-uri de mulțumire.. deci până la urmă contează foarte mult și reacția clienților în tot ceea ce înseamnă starea de spirit de la noi din birou. 

Fiecare cadou are în spate o poveste
și noi de fapt legăm povestea cu cadoul.. și să se potrivească.

Înainte de a ajunge în echipa Mindblower:

– Care sunt calitățile care sunt definitorii în angajarea unui om nou in cadrul echipei Mindblower?
Angela Stan: Mă uit cât de compatibil e cu echipa deja formată, trebuie să fie deschis, să aiba simțul umorului, trebuie să fie proactiv, să știe și să glumească pentru că noi aici glumim foarte mult și atunci cine nu știe de gluma nu-și prea are locul aici pentru că le poate lua în serios – acesta este primul lucru la care mă uit când întâlnesc o persoană la interviu. 

După aceea urmează celelalte calități, fie că vorbim de experiență, fie că vorbim de unele abilități pe care să le poata aduce în cadrul echipei. Pentru mie este important și ca acea persoana să fie autodidactă, să fie si ordonată, să știe și să-și așeze ziua pe care o are planificată. În rest, totul se poate învăța în eCommerce. 

Îți poți imagina cum ar fi ca locul de munca să fie printre atâtea produse amuzante, întotdeauna să primești oameni noi în sediu care vin să-și ridice cadourile, toți sunt pozitivi și cu bună dispoziție.. este chiar contagios. În plus te vei putea juca cu mai toate produsele, să alegi ce alte cadouri noi ar putea intra în stocul magazinului… pe scurt: fiecare zi e amuzantă și nu ai avea deloc timp să te plictisești.

Despre planurile de extindere a echipei, la Mindblower:

Alexandru Stan: Ne-am dori să ne extindem echipa și anul acesta cu doi noi colegi. Important e să găsim aceste persoane compatibile cu noi. Dacă e să găsim mai mult de două persoane, atunci evident că este loc și sunt foarte bine venite.

Beneficii la pachet:

Alexandru Stan: În momentele în care există un volum mai mare de muncă și există și rezultatele pe care ni le-am planificat, sigur că membrii echipei primesc un bonus – evident că cel mai mare e cel din luna Decembrie – pentru că atunci este și mult mai mult de muncă, sunt foarte multe ore suplimentare.. iar la Mindblower aceste ore se plătesc.
Nu este neapărat un beneficiu, doar că în România nu toți angajatorii plătesc orele suplimentare și noi ținem mult ca toata echipa nostră să se simtă apreciată!

Ne place și să petrecem cât mai mult timp împreună, să ne cunoaștem și mai bine și da, ne mai facem timp să ieșim și la câte  o terasă, să luam prânzul împreună, într-un cadru mult mai restrâns unde nu ne mai suna telefoanele și încercăm să avem un echilibru între muncă și viața noastră dinafara programului

Foto de la primul #HappyFridayByEcomjobs organizat de eComJobs.ro, 18 august 2017

***

Pentru noi este foarte important ca în acest birou să existe armonie așa că facem tot posibilul ca nevoile tuturor membrilor echipei să fie satisfacute – așa cum punem accent pe nevoile clienților, așa ne gandim și la colegi.

Noi purtăm periodic ședinte în care tragem concluzii ce anume a mers bine și ce nu, iar dacă unul dintre colegi întâmpină greutăți sau pur și simplu nu-i place o anumită activitate, atunci încercăm să o rezolvăm sau să o delegam către un colaborator sau unui nou coleg. Consider că e foarte important să ajungi cu plăcere la munca și să știi că ai alături niște oameni care îți înțeleg nevoile și alături de care îți face plăcere să lucrezi. – mai adaugă Alexandru Stan, Manager General Mindblower.ro

Așa arăta prima săptămână la noul sediu, noiembrie 2017 – cu produsele ce urmau a fi ordonate în depozit

***

Cum poți ajunge în echipa Mindblower?

Dacă urmărești zona de anunțuri de job-uri de pe eComJobs, de pildă, poți aplica pentru postul care îți face cu ochiul. Dacă ești selectat, ești chemat la interviu și, dacă există o chimie reciprocă, poți începe o perioadă de probă de câteva zile, în care ești familiarizat cu mai multe tipuri de activități. Dacă și după aceste zile conexiunea este evidentă, te poți declara membru cu drepturi depline al echipei Mindblower.

Angajat în eCommerce?

Indiferent dacă ai experimentat sau nu până acum o carieră în eCommerce, este un domeniu care merită atenția ta. Ne-am bucura ca pe eComJobs.ro să găsești jobul care poate însemna o nouă etapă frumoasă în viața ta.

Cu acest scop a fost și lansată seria Angajat în eCommerce, în ideea de a prezenta o imagine reală a potențialului magazinelor online ca angajatori. Este un proiect inițiat de eComJobs.ro, in 2016. Vezi si Episodul (VIDEO) Angajat în eCommerce: O zi la magazinul online Borealy. Ne-ar ajuta și feedback-ul vostru legat de acest proiect, pentru a îl dezvolta în funcție de nevoile voastre.

  Vrei să facem o vizită și magazinului tău online? Contactează-ne!

  Comments (1)

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *