Noutati

2018 cu noutăți pe eComJobs

Am avut un an plin cu anunțuri de angajare de la peste 200 de magazine online, dar și cu multe cv-uri de calitate, cu o comunitate din ce în ce mai mare si mai unită, cu multe joburi postate exclusiv prin eComJobs (cred ca asta ne-a bucurat cel mai mult) și astfel 2017 ne-a confirmat că viziunea și modul nostru de a ajuta eCommerce-ul românesc sunt din ce în ce mai apreciate.

Pe scurt, eComJobs în 2017: Conturi și 3 pachete; Rezultatele Studiului Profilul angajatului în eCommerce, Interviu GPeC, Analiza Cum stau magazinele online la capitolul Instagram; am intervievat mulți marketeri din eCommerce pentru sfaturi și recomandări, Seria #HappyFridaybyEcomJobs (3 ediții); am finalizat Ghidul Angajatorului în eCommerce (ebook +100 pag) și am început lucrul la Super filtrarea.. o să aflați mai jos. 🙂

Fiind un articol retrospectiv, am pus cu liniuță mai jos activități pe care le-am întreprins în acest an (mai pe lung) pentru a dezvolta în jurul eComJobs o comunitate interesată de eCommerce, în așa fel încât magazinele online să găsească rapid oameni competenți. (Un articol asemanator, însă pentru 2016 îl puteți răsfoi aici.) Pe ansamblu, rămânem aceiași profesioniști cu dorința de a pune în legatură pasionații din eCommerce, în căutare de colaborări, joburi.


Cea mai importantă modificare în 2017 a fost că toate magazinele online au avut cont:

  • putând oricând să modifice anunțurile deja existente sau să răsfoiască CV-urile primite + o pagina publică cu informații relevante pentru posibilii angajati, precum și job-urile disponibile.
  • Toate CV-urile au fost în continuare triate de către echipa eComJobs, manual și am scutit astfel angajatorii/oamenii de HR de acest lucru. Ne-am focusat astfel pe CV-urile de valoroase, dar am aprobat CV-uri și pentru mulți dornici și începători în eCommerce. (Credem că i-am inspirat și noi.)
  •  Odată cu creșterea calitații și a efortului investit în găsirea angajaților potriviti.. am perceput si o taxa modică per anunt.

***

Studiul ”Profilul angajatului în e-commerce” by eComJobs.ro:

V-am prezentat printr-un Infografic rezultatele studiului – Profilul angajatului în eCommerce. Doar așa, pe scurt:

  • 28% respondenți au vechime mai mică de 1 an în această industrie, majoritatea având 4-5 ani experiență, iar 10% chiar peste 8 ani;
  • 50% se consideră bine și foarte bine pregătiți în domeniul în care activează;
  • 50% angajați au o vechime la locul actual de muncă de cel puțin 2 ani; 48% se consideră nemulțumiți; 38% consideră că un salariu mai mare i-ar motiva mai mult;
  • salariul mediu al celor care au răspuns la acest studiu este de 3.000 de lei net.

Un lucru foarte important care ar putea ajuta la fidelizarea angajaților în lipsa posibilității creșterii salariului sunt cursurile. Peste 75% și-au arătat dorința de a participa la traininguri de perfecționare în domenii precum SEO, Adwords și Analytics.

  * Despre Studiul nostru puteți citi și pe Wall Street sau blogul GPeC

Daca tot am amintit de cursuri –  ne-am aliat in 2017 cu OKInstitute. Vom oferi în continuare 10% REDUCERE la toate cursurile lor de Adwords, Content Marketer, Tag Manager. Trebuie doar să menționați la înscriere/observații „eComJobs10”.

***

Am întrebat 15 marketeri cunoscuți și apreciați pentru munca lor:

care au fost marile provocări la începutul carierei lor în eCommerce:

In primul episod am discutat cu: Marina Popescu (Floria.ro); Ana Șerban (Books-Express.ro); Robert Berza (Zoot.ro); Loredana Tudor (Libris.ro); Gabriela Ciocan (Gardenpedia.ro)

In al doilea episod cu: Ioana Oncioiu (Carturesti.ro); Sabina Cornovac (F64.ro); Claudiu Farcaș (Profitshare.ro); Violeta Enescu (AMAfashion.ro); Simona Hututuc (Vegis.ro)

In al treilea episod: Raluca Radu (Answear.ro); Adelina Oprea (FashionUp.ro); Cristian Bolocan (SEO Cupcake); Mihaela Dinică (Pestisoruldeaur.com); Alexandru Stan (Mindblower.ro).

***

Recomadări de cărți, articole & am trimis tinerii și la AFTERHILLS:

***

Studiu – De ce e Instagramul potrivit în eCommerce?

  • Conform unei analize din septembrie 2017, doar 10% dintre magazine au integrat Instagram în strategia lor de comunicare. Puteți vedea aici un Top 20 magazine online românești, pe Instagram. Felicitări tuturor oamenilor din spatele acestor branduri și.. TOT MAI SUS!
  • Magazinele din nisele Beauty si Fashion domina clasamentul general, acoperind 17 dintre cele 20 de pozitii. eMAG, liderul local in piata de eCommerce se afla pe locul 20.

 * Despre Analiza eComJobs puteti citi si pe Wall Street sau pe blogul GPeC.

***

4 articole utile dacă lucrezi (sau ai de gând) într-un magazin:

 Ce face un om de Social Media
 Ce face un Operator comenzi
 Ce face un Programator
 Ce face un Specialist SEO … în cadrul unui magazin online? De aici ne-a venit și ideea Ghidului Angajatorului în eCommerce. Am scris mai jos despre eBooks.

***

#HappyFridayByEcomjobs:

Pornind de la articolul cu Idei de Happy Friday pentru companii ne-am gandit să dezmorțim puțin echipele din cadrul magazinelor online, să-i scoatem mai mult din birouri, să îi punem la mișcare, să interactioneze mai mult  (și poate teambuilding-ul nu se anunțau prea curand) așa că ne-am propus să organizăm noi puțin ziua de vineri prin acțiunea#HappyFridayByEcomjobs.

Detalii, poze și video din I, a II-a și a III-a ediție:

* Au fost înscrise în concurs toate magazinele care adaugau un anunț de angajare pe ecomjobs.ro în luna precedentă. Continuăm și în 2018.

Cele mai frecvente greșeli ale angajatorilor din eCommerce:

Mulțumim echipei GPeC pentru ocazia de a povesti (în mai, la #GPeCSummit) despre ce mai facem la eComJobs.ro și ce punem la cale în această iarnă. Întreg interviul poate fi citit pe blogul GPeC.

***

În curând vom lansa Ghidul Angajatorului în eCommerce:

– un ebook de aprox 100 de pagini. Am structurat o listă cu cele mai comune departamente dintr-un magazin online și am încercat să facem o fișă de post pentru fiecare persoană din departament cu informații precum: – Cunoștinte necesare  – Responsabilități  – Evaluare  – Resurse învățare.

Ne dorim ca acest material să ajute la conceperea unor anunțuri de angajare cu specificații mai clare și așteptări mai realiste din partea angajatorilor, însă și ca un ghid pentru cei care vor să se specializeze într-un singur domeniu de activitate dar nu știu ce responsabilități sau activități presupune acest lucru.

***

Ca și noutăți pentru 2018:

Pe lângă – ebook-ul Ghidul Angajatorului în eCommerce – vrem să venim cu modificări și în platformă: identitate nouă, angajări, conturi și pentru candidați, o Super filtrare printre CV-uri în funcție de nișă, urmând să continuăm și cu seria Video „Angajat în eCommerce”. Vom mai pregăti și un nou studiu, dar și multe alte proiecte interesante. Continuăm cu dedicare, cu pasiune și un strop de nebunie necesară pentru a face lucrurile să se întâmple.

Dacă știți oameni în căutare de Joburi în eCommerce, le puteți spune de noi. Prin eComJobs vor găsi mult mai rapid un job nou, în domeniul lor de activitate.

VĂ MULȚUMIM că ne sunteți alături încă din toamna 2015! Succes tuturor în 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *