Noutati

2017 cu noutăți pe eComJobs

Grupul de Facebook Joburi in eCommerce a pornit acum 2 ani ca un spațiu safe, privat și în care să putem vorbi “pe bune” despre joburile din cadrul unui magazin online. Am ales să-l deschid pe 12 ianuarie 2015 cu gândul de a ajuta tinerii să-și găsească mai rapid un loc de muncă în cadrul unui magazin online, să-i încurajez să fie mai buni, mai pregătiți, mai organizați și… să facă performanță la locul de muncă.

Site-urile de recrutare generale aveau (și încă au) anunțurile ușor haotice când vine vorba de eCommerce. Voi da câteva exemple: nu sunt bine definite joburile de marketing pentru companii/ corporații și joburile de marketing online – care știm prea bine că implică skill-uri mai aparte: cunoștințe de Adwords, PPC, SEO, măsurare campanii online.. apoi ai prefera să angajezi un grafician ce a mai lucrat deja cu alte magazine online, la fel dacă ai vrea să angajezi pe cineva cu experiența la serviciul clienți sau logistică.

Ce a insemnat 2016 pentru eComJobs

La începutul anului am schimbat platforma site-ului și am trecut la un design modern și responsive. Acest lucru a dus la o experiență mai placută atât pentru companiile care și-au adăugat anunțurile, cât și pentru candidații care au depus CV-ul.

O premieră a fost și participarea ca speaker a lui Ciprian (cofondator eComJobs) la conferința ecomTEAM organizată în martie, la Brașov. Odată cu prezența la acest eveniment am tipărit și primul roll-up cu noua identitate. Am fost mai apoi parteneri și în cadrul evenimentelor GPeC sau TeCOMM.

Fiind un articol retrospectiv, am pus cu liniuță mai jos alte activități pe care le-am intreprins in 2016 pentru a dezvolta în jurul eComJobs o comunitate interesata de eCommerce, în așa fel încât magazinele online să găsească rapid oameni competenți.

[icon icon=”arrow-right” ] Am recomandat constant cărți, evenimente, articole cu sfaturi de la specialiști in eCommerce, dar si resurse utile pentru cei care vor să învețe programare. Vom continua și în 2017 seria de recomandări educative pentru profesionisti si începători.
[icon icon=”arrow-right” ] Am inițiat STUDIUL – Profilul angajatului roman din eCommerce – revenim curand cu rezultatele
[icon icon=”arrow-right” ] Am primit de la voi poze pentru albumul: Oamenii din eCommerce-ului românesc.
[icon icon=”arrow-right” ] Ne-am bucurat de parteneriatul cu libraria online Books-Express: – Trimite CV-ul și poți cîștiga una din cele 3 cărți din domeniul în care activezi.

[icon icon=”arrow-right” ] Cea mai importantă noutate în 2016 a fost seria reportajelor (Text + Video) Angajat în eCommerce – primul a fost realizat în cadrul magazinului online Borealy.ro. Vom continua aceste reportaje și în 2017. E un concept nou, ne propunem să scoatem cât mai mult în evidență cultura organizațională din cadrul companiei, să facem poze din sediu, cu echipa, să evidențiem puțin atmosfera de lucru, să discutăm cu angajații și să ne povestească de ce au ales să lucrezi în cadrul unui magazin online; despre provocările profesionale; care au fost beneficiile pe care le-au avut până acum ca angajați.
…. și de ce ți-ai dori ca TU să lucrezi acolo, într-un viitor apropiat. Suntem foarte încântați de ce a iesit, de colaborarea cu Răzvan de la qiMera, Roxana Ivan și Trusted.

În 2016 am ajutat peste 150 de magazine online să-și găsească angajații potriviți dintr-un total de peste 2000 de CV-uri trimise. Atât companiile cât și candidații au beneficiat de aceste servicii în mod Gratuit.

[icon icon=”arrow-right” ] Lunar ~50 de joburi noi din eCommerce, adăugate gratuit și ulterior aprobate manual de noi, tocmai pentru a nu deruta publicul nostru și de a ne transforma într-un alt site de joburi pestrițe.
[icon icon=”arrow-right” ] Ne-am dorit sa fie tot anul un serviciu unde nu am perceput taxa tocmai pentru a strânge în jurul comunității tot mai mulți oameni dedicați industriei, oameni cu experiență în eCommerce ce lucrează deja în cadrul unui magazin online de 2-5-7 ani, dar și tineri la început de drum.

Cu ce vine nou 2017 pentru eComJobs?

[icon icon=”arrow-right” ]  Cea mai importantă modificare în 2017 e că CV-urile vor fi triate de către echipa eComJobs, manual și scutim astfel angajatorii/oamenii de HR de acest lucru. Cine și-ar dori să angajeze pe un post și să primească zeci sau sute de CV-uri fără legatură cu domeniul de muncă? Se întâmpla asta foarte des. Ne puteți lăsa pe noi să vă facem munca mai ușoară și să ajungă la voi doar CV-urile valoroase.

[icon icon=”arrow-right” ] Magazinele online vor avea cont pe site, cont prin intermediul căruia pot să modifice anunțurile deja existente sau să răsfoiască CV-urile primite. Odată cu asta, fiecare magazin online poate avea o pagina publică cu informații relevante pentru posibilii angajati, precum și toate job-urile disponibile.

[icon icon=”arrow-right” ] Odată cu creșterea calitații și a efortului investit în găsirea angajaților potriviti, vom percepe o taxa modică de 89 lei pentru publicarea unui anunț.

 

[box type=”success” ] Continuăm și în 2017 cu dedicare, cu pasiune și muncă de calitate! Vă suntem foarte recunoscători pentru că ne sunteti alături![/box]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *