Noutati

1 an de eComJobs. Noutăți și planuri de viitor

Începutul.

Am pornit la drum în ianuarie 2015 pe grupul Joburi in eCommerce (un spațiu safe, relativ privat și în care să putem vorbi “pe bune” despre joburile din domeniu, cerințele lor) și mai apoi – am lansat pe 6 octombrie 2015 eComJobs.ro – cu gândul de a ajuta tinerii să-și găsească mai rapid un loc de muncă în cadrul unui magazin online, să-i încurajăm să fie mai buni, mai eficienți, mai pregătiți, mai organizați și… să facă performanță la locul de muncă.

Pe scurt: eComJobs este locul de întâlnire al celor interesați să lucreze în domeniul eCommerce-ului și managerii de magazine online care sunt în căutare de colaboratori ambițioși (full time, part time, freelanceri sau care aleg să lucreze de acasă).

Piața românească de comerț online a cunoscut o creștere constantă cu 30%-35% de la un an la altul, aducând cu ea și creșterea necesității de specialiști pentru acest domeniu.

Curajul. Fă ceea ce iubeşti şi iubeşte ceea ce faci!

Am început articolul aniversar cu energie, determinare și entuziasm, așa cum am și „crescut” eComJobs timp de 1 an. În spatele proiectului am fost doar doi oameni – Lavinia Biberi și Ciprian Drăgoi (ocupându-ne impreună de toată partea de programare, design, administrare, promovare). În următorul an sigur ne vom găsi noi colegi care să ne ajute să dobândim mai multă forță, să crestem și să fim din ce in ce mai buni în ceea ce facem la eComJobs.

Am reușit să strângem zi de zi în jurul comunității tot mai mulți oameni dedicați industriei, oameni cu experiență în ecommerce ce lucrează deja în cadrul unui magazin online de 2-5-7 ani, dar și tineri la început de drum, dornici să facă experiență și să lucreze în domeniile -management, programare, PR& Marketing, CRO, Editare, Design, Vânzare, Administrare, SEO și Logistică.

În  acest an au fost adăugate aproximativ 500 de joburi, din diferite domenii. Proiectul crește destul de repede, interacționăm zilnic cu mulți angajatori și potențiali angajați, doritori de joburi tot mai interesante, cu posibilități de avansare în carieră, de a lucra într-un mediu de lucru cât mai plăcut și cu salarii motivante.

Istoria unei misiuni importante se scrie alături de oameni. Așa am fost sustinuți încă de la început:

screenshot-11 screenshot-13

screenshot-10


screenshot-2screenshot-1 screenshot

 


Diferențiere.

Lunar s-au strâns pe eComJobs ~ 50 de joburi noi, adăugate Gratuit și ulterior aprobate manual de noi, tocmai pentru a nu deruta publicul nostru și de a ne transforma într-un alt site de joburi pestrițe. Am preferat să avem anunțuri mai puține, însă toate în jurul nișei de ecommerce. Nu am făcut excepție!

[icon icon=”arrow-right” ] Avem în jurul portalului eComJobs o comunitate numeroasă de oameni cu pasiunea și dorința de a lucra în acest domeniu. Și tot creștem, zi de zi.
[icon icon=”arrow-right” ] Anunțul de angajare ajunge prin noi mai rapid la persoanele competente, cu experiență în ecommerce;
[icon icon=”arrow-right” ] Se câștigă astfel timp prețios în întreg procesul de recrutare.
[icon icon=”arrow-right” ] Nu a costat pe nimeni, nimic. Fiecare Anunț s-a adăugat Gratuit!
[icon icon=”arrow-right” ] Noi am dat sfară-n țară (pe rețelele sociale), promovând individual fiecare job în parte sau în cadrul seriei Joburile săptămânii în eCommerce.
[icon icon=”arrow-right” ] Mulți au angajat prin eComJobs mult mai rapid și mai ușor, în doar câteva zile.

[box type=”success” ]“ The Best Marketing Strategy ever? Care.” – Gary Vaynerchuck[/box]

***
🎈
Felicitările ne aduc bucurie în suflet, Anunțurile Promovate ne ajută să continuăm cu încredere

– Ne-am putut bucura și de câteva Anunțuri Promovate (care au fost opționale): amintim de magazine online PiatraOnline, Books-Express, agentiei SEO Cupcake, SpyShop, ArtaCeaiului, Ecompedia, Designandafter. Având in jurul nostru iubitori de eCommerce, suma platită a fost folosită eficient.

Au fost anunțuri cu 150 de CV-uri, dar și altele cu 5-10. Indiferent de numărul lor, toate au fost de calitate, conform cerințelor din anunț. Asta ne bucură cel mai mult!

Ce a însemnat mai exact un Anunț Promovat de 90 RON? Evidențiere în site, Publicare pe grupul și pagina de FB, Publicare în newsletter-ul săptamânal. Promovare plătită Facebook. Practic noi ne-am ocupat de promovarea anunțului, în cadrul comunității noastre (după cum ziceam – oameni cu experiență în ecommerce ce lucrează deja în cadrul unui magazin online de 2-5-7 ani, dar și tineri (studenți sau absolventi de facultate/master) la început de drum, dornici să facă experiență și să lucreze).

În curs.

[icon icon=”arrow-right” ] Facem recomandări săptămânale de Cărți, Evenimente din eCommerce și tot felul de Articole cu sfaturi de la Specialiștii din eCommerce.

[icon icon=”arrow-right” ] Resurse utile pentru cei care vor să învețe programare. Vom continua seria cu sfaturi de a învăța mai ușor o limbă straină și multe altele în această direcție.

[icon icon=”arrow-right” ] În primăvara acestui an am inițiat STUDIUL- PROFILUL ANGAJATULUI ROMÂN DIN ECOMMERCE și încă mai așteptăm răspunsurile voastre – http://bit.ly/studiu-ecomjobs daca aveți timp, plăcere și mai și lucrați în cadrul unui magazin online – pentru a creiona împreună o imagine cât mai realistă a angajatului iubitor de ecommerce! Abia așteptăm să lucrăm la infograficul final, cel mai probabil în luna noiembrie.

[actionbox wide=”false” title=”Angajat în ecommerce?” url=”https://docs.google.com/forms/d/1WCFfDRz_YE3i8m8yFcEadx_mApiPffBvL4qCyi8iL3o” buttontext=”Completează studiul” ]

[icon icon=”arrow-right” ] Albumul de pe Facebook: Oamenii din eCommerce-ului românesc ce cuprinde poze din cadrul mai multor magazine online din România – cu toata echipa sau doar cu o parte… sau chiar povestea unui singur angajat sau manager. Poze simple, cum stau natural la birou/ la masă, nimic organizat. Așteptăm oricând pozele voastre pe: contact @ ecomjobs .ro / Let’s have some fun! 🎉

13319738_613497975478610_4982538006497404297_n

promo_concurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noutăți.

[icon icon=”arrow-right” ] Din Luna Octombrie – Trimite CV-ul și poți cîștiga una din cele 3 cărți din domeniul în care activezi.

De câteva luni ne tot gîndim cum să venim mai mult în sprijinul tinerilor ce lucrează în cadrul unui magazin online, să îi încurajam să-și urmeze propriul vis, să se specializeze într-un domeniu de activitate, să citească mai mult și în general să-și dorească mai mult de la ei…

  • Pentru a intra în concurs e de ajuns să trimiteți un CV în cadrul joburilor active de pe eComJobs, indiferent de domeniul de activitate.
  • Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs – au trimis CV-ul cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă. Cărțile sunt oferite de Books Express. Găsiți AICI într-un articol dedicat mai multe detalii.

[icon icon=”arrow-right” ] Dorințele (feedback-ul) tinerilor ce depun CV-uri pe EcomJobs.ro sunt foarte importante pentru noi – mulți ne-au spus că i-ar ajuta să știe ADRESA BIROULUI unde vor lucra/ au interviul (sau măcar sectorul, zona).. și așa știu dacă ar face mult de acasă și până la birou. E un criteriu important. Așa că de cateva zile magazinele online au un câmp nou de completat cu „DETALII LOCATIE”.

332f32e55bc044f8a9d6d80246d84bc3

[icon icon=”arrow-right” ] dar și la Tipul Jobului am adăugat un Câmp nou cu „Lucru de acasă”, pe lângă cele existente Full Time, Part Time, Freelance sau Internship.

[icon icon=”arrow-right” ] Secțiunea de Servicii.

📽 Seria Reportajelor Video – Angajat în eCommerce

[icon icon=”arrow-right” ] Cea mai importantă noutate e seria reportajelor (Text + Video) Angajat în eCommerce. Astăzi a aparut deja primul episod pilot, realizat în cadrul magazinului online Borealy.ro. Te invităm AICI și așteptăm și feedback-ul tău.

E un concept nou, ne propunem să scoatem cât mai mult în evidență cultura organizațională din cadrul companiei, să facem poze din sediu, cu echipa, să evidențiem puțin atmosfera de lucru, să discutăm cu angajații și să ne povestească de ce au ales să lucrezi în cadrul unui magazin online și cât de viabil este un astfel de loc de muncă; care sunt cele mai mari realizări/satisfacții; despre provocările profesionale; care au fost beneficiile pe care le-au avut până acum ca angajați; despre activitățile desfășurate împreună…

și de ce ți-ai dori ca TU să lucrezi acolo, într-un viitor apropiat. Suntem foarte încântați de ce a iesit, de colaborarea cu Răzvan de la qiMera, Roxana Ivan și Trusted.

***

Planuri de viitor.

[icon icon=”arrow-right” ] Vom face conturi pe eComJobs și da – vom trece și la un sistem cu plată cel mai probabil din ianuarie 2017 sau poate mai devreme..

[icon icon=”arrow-right” ] În luna noiembrie vă arătăm și rezultatele Studiului Profilul angajatului in eCommerce. Te invităm să-l completezi.

[icon icon=”arrow-right” ] Continuăm desigur cu seria reportajelor VIDEO „Angajat în eCommerce”. Orice feedback ne ajută să fim mai buni, așa că nu ezitați să ne spuneți părerea și eventual să ne dati un semn dacă vreți să vă facem o vizită.

Ne place să știm că ajutăm oamenii să își găsească prin eComJobs locul de munca visat, iar angajatorii persoane dedicate industriei. Mulțumim pentru că ați avut încredere în munca din spatele proiectului. Facem toate acestea cu voință, pasiune, muncă și curaj.. din dorința de a ajuta și de a crește împreună ecommerce-ul din România.

VĂ MULȚUMIM că ne-ați fost alături în acest an!

Continuăm cu dedicare, cu pasiune și un strop de nebunie necesară pentru a face lucrurile să se întâmple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *